Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.

Topic-icon Pellets - συσσωματώματα

Περισσότερα
- #313 από Akis
Pellets - συσσωματώματα δημιουργήθηκε από Akis
Pellets - συσσωματώματα

Η INDOM ΕΠΕ εμπλουτίζει τα προϊόντα βιομάζας ENERGOSTAR που διαθέτει στην Ελληνική αγορά, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για υψηλής ποιότητας καυσίμων πέλετ σε λογικές τιμές. Πρόκειται για πέλετ που έχουν ως πρώτη ύλη ΜΟΝΟ υπολείματα υλοτομίας σκληρής ξυλείας! Δηλαδή δεν περιέχουν υπολείματα επιπλοποιείας εμποτισμένα με βερνίκια ή άλλα επικίνδυνα πτητικά όπως και υπολείμματα ελαιοποίησης ηλίανθου που είναι πολύ χαμηλότερης θερμιδικής αξίας. Η διανομή των προϊόντων θα ξεκινήσει το μάρτιο του 2012 όταν και θα εγκαινιαστεί η νέα μονάδα παραγωγής πέλετ δυναμικότητας 24τόνων/ημέρα. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στα προϊόντα βιομάζας ENERGOSTAR!


Η χρήση των πέλετ ως μέσο θέρμανσης ξεκίνησε την δεκαετία του 80 από την Αμερική και εξαπλώθηκε γρήγορα στις Σκανδιναβικές χώρες την δεκαετία του 90. Αποτελεί την πιο οικονομική και οικολογική μέθοδο για την θέρμανση κατοικιών αλλά και επαγγελματικών χώρων. Ο σημαντικότερος λόγος για την στροφή των καταναλωτών προς το πέλετ είναι η οικονομία που δίνει κατά τουλάχιστον 50% στην θέρμανση! Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η βιομάζα είναι ανανεώσιμη σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα τα οποία είναι πεπερασμένα και έχουν ημερομηνία λήξης.

Τι είναι τα πέλετ;

Τα πέλετ είναι επεξεργασμένη μορφή βιομάζας που μπορεί να προέρχεται από πολλούς διαφορετικούς τύπους πρώτης ύλης. Όταν λέμε επεξεργασμένη δεν εννοούμε ότι έχει προστεθεί κάποιο επικίνδυνο χημικό αλλά μόνο έχει ξηρανθεί σε βαθμό που η υγρασία που περιέχει να είναι κάτω από 8% και έχει συμπιεσθεί σε πρέσες ώστε να αποκτήσει μεγάλη πυκνότητα και αντίστοιχα μεγάλη θερμογόνο δύναμη.
Υπάρχει πληθώρα πρώτων υλών για την παραγωγή πέλετ και αυτό επηρεάζει την ποιότητα και την τιμή τους! Από γεωργικά υπολείμματα καλλιεργειών, ειδικές καλλιέργειες δημιουργίας βιομάζας (αγριοαγκινάρα), υπολείμματα της ελαιοποίησης του ηλίανθου και φυσικά τα πέλετ από ξύλο τα οποία συστήνουμε και ως βέλτιστη λύση αν και λίγο ακριβότερα.

Πλεονεκτήματα

Η χρήση των πέλετ σαν μέσο θέρμανσης αν και καινούρια στην Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί δεκαετίες σε χώρες με αυξημένες απαιτήσεις σε ενέργεια λόγω του κλίματος των όπως οι Σκανδιναβικές χώρες, Πολωνία, Γερμανία κλπ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συσκευές (καυστήρες, σόμπες) να είναι πλήρως αυτοματοποιημένες και να χρειάζονται ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τροφοδοτήσετε το σιλό του καυστήρα σας ή το ενσωματωμένο σιλό της σόμπας σας με πέλετ και όλα τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα όπως ακριβώς και με έναν καυστήρα πετρελαίου με κάποιες όμως σημαντικές διαφορές. Πολύ φθηνότερα και χωρίς δυσάρεστες οσμές!
Τα πέλετ είναι συσκευασμένα σε συσκευασίες συνήθως των 15 κιλών και σταθερής ποιότητας. Όταν ο καταναλωτής καταλήξει στον προμηθευτή που πιστεύει ότι έχει την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής από εκεί και πέρα μπορεί να είναι σίγουρος ότι προμηθεύεται την σωστή ποιότητα και κυρίως την σωστή ποσότητα. Σε αντίθεση με το πετρέλαιο που ούτε χημικοί μπορούμε να γίνουμε όλοι μας για να ελέγξουμε την ποιότητα αλλά κυρίως ο έλεγχος της ποσότητας είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του κάθε καταναλωτή. Επίσης δεν χρειάζεται ειδικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης καθώς είναι συσκευασμένο και τυποποιημένο.

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

Με την χρήση πέλετ ως μέσο θέρμανσης θα επιτύχετε τουλάχιστον 30-40% οικονομία! Ο λόγος είναι απλός. Ένα λίτρο πετρελαίου «ισούται» ενεργειακά με δύο κιλά πέλετ. Η μέση τιμή πετρελαίου αυτή τη στιγμή είναι 1€/λτ ενώ του πέλετ 30-40λεπτά/κιλό. Αν μία κατοικία στην Αθήνα χρειάστηκε 2 τόνους πετρέλαιο αντίστοιχα θα χρειαζόταν 4 τόνους πέλετ. Αυτό σημαίνει ότι θα έδινε 2000€ για πετρέλαιο και μόνο 1200-1400€ για πέλετ. Αναλογιστείτε την διαφορά που θα προκύψει όταν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης εξισωθεί με το πετρέλαιο κίνησης και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αγγίξει το 1,5€/λτ!

Επιπλέον οι διακυμάνσεις που παρουσιάζουν οι τιμές των πέλετς παγκοσμίως είναι πιο σταθερές από αυτές των πετρελαιοειδών καθώς δεν υπόκεινται σε κρατικές παρεμβάσεις, πολιτικές και κοινωνικές αστάθειες σε πετρελαιοπαραγωγές χώρες, διάφορα εμπάργκο και λοιπές ανωμαλίες που μπορεί να προκύψουν στο διεθνές στερέωμα.
Το διάστημα της οικονομικής κρίσης που διανύουμε γίναμε μάρτυρες μίας κατάστασης που δεν είχαμε συναντήσει πρωτύτερα. Οι ένοικοι των πολυκατοικιών δεν μπορούσαν να πληρώσουν όλοι τα κοινόχρηστα με αποτέλεσμα η προμήθεια με πετρέλαιο να είναι αδύνατη. Πολλοί στράφηκαν στην ενεργοβόρο και επιβλαβή για το περιβάλλον λύση του κλιματισμού. Εδώ το πέλετ δίνει πάλι την λύση! Με πολύ κομψες σόμπες μεγάλης πραγματικά ισχύος μπορείτε να ζεστάνετε όχι μόνο το σαλόνι ή κάποιον ενιαίο χώρο του διαμερίσματος σας αλλά όλο το σπίτι καθώς πολλές από αυτές είναι εξοπλισμένες με κυκλοφορητή που ζεσταίνει τα σώματα που υπάρχουν σε όλον τον χώρο. Και αν σας ανησυχεί το μπουρί, στις σόμπες πέλετ αυτό είναι πολύ μικρό διαμέτρου μόλις 8εκ. μιας και τα πέλετ έχουν ελάχιστα καυσαέρια λόγω της ξηρής και σταθερής τους σύστασης.

www.tzakiamantas.gr

Τζάκια - Ψησταριές Μαντάς Ι.Νικόλαος
Τζάκια - Ενεργειακά τζάκια -Μαντεμένια Τζάκια - Ψησταριές - Φούρνοι - Πυρόχωμα - Πυρότουβλα - Σαμότ - κεραμίδια
Last edit: by Akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.100 δευτερόλεπτα