Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.

Topic-icon Τί δεν είναι οι θερμοπομποί;

Περισσότερα
#1009 από Akis
Τί δεν είναι οι θερμοπομποί; δημιουργήθηκε από Akis
Τί δεν είναι οι θερμοπομποί;

Επειδή υπάρχει μεγάλη σύγχυση στην αγορά σήμερα, και σαφώς μεγάλη παραπληροφόρηση, θα πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον τα εξής βασικά:

Τα θερμαντικά πάνελ είναι οποιοδήποτε ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα που είναι λεπτό στο πάχος και τοποθετείται στον τοίχο. Οι θερμοπομποί είναι λοιπόν θερμαντικά πάνελ, που έχουν και τη δυνατότητα τοποθέτησης στο δάπεδο με ειδικά ποδαρικά στήριξης.

Δεν νοείται θερμοπομπός που να κάνει βεβιασμένη διάχυση της ζέστης (ή να έχει οποιαδήποτε τέτοια επιλογή λειτουργίας με ανεμιστήρα)! Είναι απλό: ο θερμοπομπός λειτουργεί δια της φυσικής ροής του αέρα, γι'αυτό το λόγο και αποτελεί υγιεινή θέρμανση (δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα). Θερμοπομπός και βεντιλατέρ είναι δύο αντίθετοι τρόποι λειτουργίας!

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχέονται οι θερμοπομποί με τα σώματα ακτινοβολίας! Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές τεχνοτροπίες, οι οποίες εξηγούνται πιο κάτω.

Επίσης οι θερμοπομποί και τα σώματα ακτινοβολίας δεν έχουν καμία σχέση με τα θερμαντικά σώματα υπέρυθρης ακτινοβολίας και τα μαγνητικά κύματα που αυτά εκπέμπουν!

Τέλος, ακούμε ή διαβάζουμε συχνά "πόσο καταναλώνει ο θερμοπομπός". Είναι αδύνατον να γίνονται τέτοιες γενικεύσεις και απλουστεύσεις. Σε ποια μάρκα θερμοπομπού αναφερόμαστε; Η ποιότητα κατασκευής δε μετράει; Εάν έχει ηλεκτρονικό θερμοστάτη; Η ποιότητα της θερμαντικής αντίστασης; Υπολογίζεται σωστά η απαιτούμενη ισχύς του θερμοπομπού βάσει εμβαδού και ύψους ταβανιού; Οι μονώσεις του σπιτιού και η τοποθεσία λαμβάνονται υπόψιν;

Λεπτομερέστερη ενημέρωση με ό,τι πρέπει να γνωρίζεται για τους θερμοπομπούς δείτε Θερμοπομποί Τεχνικές Πληροφορίες και Θερμοπομποί Συχνές Ερωτήσεις

Η κατανάλωση των θερμοπομπών μπορεί να είναι χαμηλό (ίσως ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης), αλλά υπό προϋποθέσεις, τεχνική γνώση και ποιότητα του προϊόντος.

www.tzakiamantas.gr

Τζάκια - Ψησταριές Μαντάς Ι.Νικόλαος
Τζάκια - Ενεργειακά τζάκια -Μαντεμένια Τζάκια - Ψησταριές - Φούρνοι - Πυρόχωμα - Πυρότουβλα - Σαμότ - κεραμίδια

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.185 δευτερόλεπτα