Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.

Topic-icon Γιατί το ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα χρειάζεται...

Περισσότερα
#1014 από Akis
Γιατί έκαστο ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα ;

Κάθε θερμαντικό σώμα χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα (εκτός των 750W & 1000W που είναι χαμηλής ισχύος). Στην αντίθετη περίπτωση που τοποθετηθούν δύο σώματα σε κοινή γραμμή, τότε η ασφάλεια θα πέσει. Με άλλα λόγια, τα Amper (A) εκάστης ασφάλειας στον πίνακα καθορίζουν τη μέγιστη ισχύ (W) που αυτή μπορεί να αντέξει. Εάν υπερβεί αυτό το μέγιστο όριο τότε η ασφάλεια πέφτει!

Εάν για παράδειγμα έχουμε στον ηλεκτρολογικό μας πίνακα μια ασφάλεια 10Α, τότε αυτή η ασφάλεια μπορεί να αντέξει έως 2200W. Ας υποθέσουμε τώρα ότι από αυτή την ασφάλεια φεύγει ένα καλώδιο το οποίο καταλήγει σε δύο πρίζες. Πρόκειται λοιπόν για μη ανεξάρτητες πρίζες με κοινή γραμμή. Σ' αυτή την περίπτωση μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα θερμαντικό σώμα στη μία πρίζα και στην άλλη κάποια συσκευή που δεν τραβάει πολύ ρεύμα, π.χ. τηλεόραση, ράδιο, υπολογιστή, πορτατίφ, κλπ.

www.tzakiamantas.gr

Τζάκια - Ψησταριές Μαντάς Ι.Νικόλαος
Τζάκια - Ενεργειακά τζάκια -Μαντεμένια Τζάκια - Ψησταριές - Φούρνοι - Πυρόχωμα - Πυρότουβλα - Σαμότ - κεραμίδια

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.122 δευτερόλεπτα