Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.

Topic-icon Προτεραιότητα στους πλειστηριασμούς για τα σπίτια

Περισσότερα
#997 από Akis
Προτεραιότητα στους πλειστηριασμούς για τα σπίτια με τζάκι!

Σύμφωνα με ειδική διάταξη, που προστέθηκε την τελευταία στιγμή στο φορολογικό νομοσχέδιο, διευκολύνονται οι διαδικασίες δήμευσης για όσα σπίτια διαθέτουν ρυπογόνες μεθόδους θέρμανσης όπως τζάκια ή εξωτερικά μπάρμπεκιου
Σπίτι ασυνείδητου χρήστη τζακιού, σημαδεμένο από την ειδική επιτροπή και έτοιμο προς δήμευση.
Σπίτι ασυνείδητου χρήστη τζακιού, σημαδεμένο από την ειδική επιτροπή και έτοιμο προς δήμευση.
Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
Ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της παράνομης «τζακοκατοχής» και «τζακοχρησίας» που όχι μόνο ευθύνεται για το νέφος αιθαλομίχλης στην Αθήνα, αλλά συντελεί και στην σημαντική απώλεια εσόδων από την αγορά πετρελαίου, φαίνεται πως θα αποκτήσει σύντομα η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες των εφοριακών, μαζί με τους ξαφνικούς ελέγχους που θα πραγματοποιούν σε ύποπτους φορολογούμενους, θα συμπληρώνουν και μια ειδική αναφορά, σχετικά με την ύπαρξη πρόσφατα χρησιμοποιημένου τζακιού ή άλλης εναλλακτικής θέρμανσης στο συγκεκριμένο σπίτι.

Με βάση αυτή την έκθεση, θα δημιουργείται ένα ειδικό «point system» που θα καθορίζει την ταχύτητα με την οποία θα κινούνται οι διαδικασίες δήμευσης του σπιτιού, ανεξάρτητα από αν υφίσταται οικονομική εκκρεμότητα ή όχι!

Για τον λόγο αυτόν, καλούνται όσοι διαπιστώνουν (ή έστω έχουν την υποψία) ότι ο γείτονάς τους κάνει χρήση τζακιού, να σχεδιάζουν με σπρέι έξω από την πόρτα του, ένα ειδικό σύμβολο, ώστε να ενημερώνονται οι αρχές.

Η συγκεκριμένη διάταξη βασίζεται στο σκεπτικό, ότι εφόσον ο φορολογούμενος δεν διαθέτει τα μέσα για να αγοράσει πετρέλαιο, είναι αδύνατον να μπορεί να ανταποκριθεί στις υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις που συνεπάγεται η ιδιοκτησία ενός σπιτιού. Οπότε, εκ των πραγμάτων, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί να χρωστάει. Άρα, γιατί να χάνεται πολύτιμος χρόνος και να επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα των υπολοίπων;

Επίσης, με απόφαση του υπουργείου παιδείας, οι μαθητές του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, που θα ζωγραφίζουν καθ’ υποτροπήν, σπιτάκια με το τζάκι να καπνίζει, θα αποβάλλονται από το σχολείο και θα μηδενίζονται, ώστε να μαθαίνουν από μικρά στους κινδύνους του τζακιού.

Από τη διάταξη, θα εξαιρούνται όσοι καίνε το τζάκι ταυτόχρονα με το καλοριφέρ, δηλαδή για λόγους αναψυχής ή εσωτερικής ατμόσφαιρας καθώς και τα ακίνητα της Εκκλησίας, αφού για τα συγκεκριμένα, το τζάκι θεωρείται «θέλημα Θεού».

www.tzakiamantas.gr

Τζάκια - Ψησταριές Μαντάς Ι.Νικόλαος
Τζάκια - Ενεργειακά τζάκια -Μαντεμένια Τζάκια - Ψησταριές - Φούρνοι - Πυρόχωμα - Πυρότουβλα - Σαμότ - κεραμίδια

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.207 δευτερόλεπτα