Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.

Topic-icon Ανοικτή ή κλειστή εστία;

Περισσότερα
- #68 από Akis
Ανοικτή ή κλειστή εστία; δημιουργήθηκε από Akis
H ποσοστιαία απόδοση σε μια ανοικτή εστία φτάνει το 15-20%,ενώ αντίστοιχα σε μια κλειστή το 75-80%. Αυτό οφείλεται στο ότι ο αέρας που καταναλίσκει η κλειστή εστία για την καύση, είναι πολύ λίγος, 6-8 μ3 ανά ώρα κατά κιλό ξύλου, ενώ στην ανοικτή εστία, λόγω του ανεξέλεγκτου ελκυσμού, τεράστιες ποσότητες ζεστού αέρα, (που έχει θερμανθεί από την κεντρική θέρμανση του σπιτιού), αφαιρούνται από το σπίτι διαμέσου της καμινάδας, ποσότητα που ανέρχεται στα 60 – 100 μ3 ανά ώρα, κατά κιλό ξύλου. Είναι ευνόητο ότι ο αέρας αυτός που αφαιρείται από την καμινάδα για τις ανάγκες της καύσης και του ελκυσμού, αναπληρώνεται με κρύο δια μέσου των χαραμάδων του σπιτιού.

Έτσι οι ενεργειακές κλειστές εστίες όχι μόνο δεν αφαιρούν την θέρμανση από το σπίτι, αλλά αντίθετα με το σύστημα παραγωγής ζεστού αέρα θερμαίνουν όλο το σπίτι. Η χρήση της πόρτας σε μία εστία έχει πολλά πλεονεκτήματα.
- Απόλυτη ασφάλεια κατά τη διάρκεια λειτουργίας του τζακιού, αφού δεν διατρέχουμε κίνδυνο να πεταχτεί καύτρα εκτός του τζακιού, γεγονός που μας επιτρέπει να αφήνουμε αναμμένο το τζάκι μας ακόμη και όταν λείπουμε από το σπίτι.
- Απόλυτο έλεγχο της καύσης καθώς εμείς καθορίζουμε με τον έλεγχο του οξυγόνου το επίπεδο της καύσης και μπορούμε να αυξομειώσουμε τη φωτιά όπως επιθυμούμε.
- Μεγαλύτερη οικονομία στα καύσιμα, αφού ελέγχοντας την καύση έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε σημαντικά τη διάρκεια καύσης του ξύλου, απολαμβάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τις 10 ώρες.
- Μεγαλύτερη καθαριότητα γιατί με κλειστή την πόρτα της εστίας δεν υπάρχει περίπτωση να πεταχτούν στάχτες ή κάρβουνα.
- Μεγαλύτερη θερμιδική απόδοση, γιατί με κλειστή την πόρτα αυξάνεται η θερμοκρασία της εστίας και επομένως και η θερμιδική του απόδοση.

www.tzakiamantas.gr

Τζάκια - Ψησταριές Μαντάς Ι.Νικόλαος
Τζάκια - Ενεργειακά τζάκια -Μαντεμένια Τζάκια - Ψησταριές - Φούρνοι - Πυρόχωμα - Πυρότουβλα - Σαμότ - κεραμίδια
Last edit: by admin.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.158 δευτερόλεπτα