Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.

WWW.TZAKIAMANTAS.GR

Όροι χρήσης δικτυακής πόλης ΤΖΑΚΙΑ ΜΑΝΤΑΣ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

O επισκέπτης - χρήστης του δικτυακού χώρου www.mantastzakia.gr καλείται να διαβάσει προσεκτικά κατά την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών του, τους κάτωθι όρους χρήσης. Σε περίπτωση που διαφωνεί, οφείλει να μην κάνει χρήση τους, ειδάλλως τεκμαίρεται ότι τους αποδέχεται πλήρως. Οποιεσδήποτε νέες υπηρεσίες ή σελίδες συμπεριληφθούν στο site, υπόκεινται στους παρόντες όρους χρήσης, εκτός αν ρητά αναφέρεται το αντίθετο ή κάτι πιο ειδικό. Σε κάθε περίπτωση, οι διαχειριστές του ιστότοπου διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής τον όρων χρήσης του, κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών του. 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο δικτυακός τόπος www.mantastzakia.gr απευθύνεται σε ευρύ κοινό στο οποίο παρέχει μία πλούσια συλλογή υπηρεσιών και υλικού, όπως ηλεκτρονικούς χώρους μαζικής πρόσβασης και επικοινωνίας, διαφημίσεων,  δημόσιων συζητήσεων. Χρήσιμες είναι οι πληροφορίες (τζάκα,ψηστυαριές,φούρνοι,μελέτη,λύσεις,τεχνικά θέματα,κατασκευαστηκά θέματα,επικαιρότητα) που ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συλλέξει μέσω των σελίδων, των ενημερώσεων, των newsletters και των δημοσκοπήσεων - ψηφοφοριών.

ΠΕΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WWW.TZAKIAMANTAS.GR

Το περιεχόμενο που διατίθεται από τον διαδικτυακό αυτό τόπο, όπως αυτός συντίθεται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά από κείμενα, φωτογραφίες, παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικά από κάθε είδους αρχεία, πληροφοριακά έγγραφα, ενημερώσεις κλπ. ως νέο σύνθετο έργο αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των διαχειριστών του site. Επίσης, η διάρθρωση της σελίδας και ο τρόπος εμφάνισης του περιεχομένου καθώς και ο διακριτικός τίτλος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των τελευταίων. Το υλικό στην παρούσα ιστοσελίδα έχει συμπεριληφθεί με καλή πίστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί 

αποκλειστικά για ενημερωτικούς, συμβουλευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ (ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ) ΜΕΛΟΥΣ - ΧΡΗΣΤΗ

Οι κάτωθι κανονισμοί δεν έχουν σκοπό να περιορίσουν τις δυνατότητες ανάρτησης και δημοσίευσης περιεχομένου ή και γενικότερα τη χρήση του www.tzakiamantas.gr. Ο επισκέπτης / χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλο και οποιοδήποτε περιεχόμενο (πληροφορίες, δεδομένα, γραφικά, φωτογραφίες, βίντεο κλπ) αναρτά, δημοσιεύει, αποστέλλει ή άλλως καθιστά διαθέσιμο μέσω των υπηρεσιών του site, ενώ αυτό παρέχει την απαραίτητη και κατάλληλη τεχνολογική υποδομή και τα μέσα για την ανάρτησή του.

1. Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, εκτέλεση, φόρτωση «download», αλλοίωση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά όλων όσων υπάρχουν στον ιστοχώρο αυτό (γραφικά, λογότυπα, κείμενα, φωτογραφίες κλπ) χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση των δικαιούχων. Η πλοήγηση ή η χρησιμοποίηση της σελίδας δεν συνεπάγεται την απόκτηση κανενός δικαιώματος για οποιοδήποτε υλικό περιλαμβάνεται σε αυτή ανεξάρτητα από το αν αποτελεί ιδιοκτησία των δημιουργών της ιστοσελίδας ή και τρίτων. (Κατ' εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση ή εκτύπωση ενός και μόνου αντιγράφου τμημάτων του περιεχομένου (πχ. μίας συνταγής) σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση, χωρίς πρόθεση εμπορικής, επιχειρηματικής ή άλλης εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του).

2.Απαγορεύεται ρητά η αποστολή, προώθηση ή και διάθεση κάθε μορφής υλικού (λογισμικού, εικόνας, κειμένου κλπ) με υβριστικό, ρατσιστικό, πορνογραφικό, δυσφημιστικό, χυδαίο και απειλητικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο παραπλανητικό ή ενάντια στα χρηστά ήθη. Κάθε περιεχόμενο - άποψη -όσο ακραία και αν είναι- έχει δικαίωμα να διατυπωθεί, μπορεί όμως να εκφραστεί με πολλούς αποδεκτούς τρόπους και σίγουρα όχι μόνο με χρήση προσβλητικών λέξεων ή φράσεων.

3. Απαγορεύεται ρητά η αποστολή, δημοσίευση, προώθηση ή και διάθεση κάθε μορφής υλικού με περιεχόμενο που παραβιάζει με οποιονδήποτε τρόπο την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων αλλά ακόμα και οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε φορέα.

4.Απαγορεύεται ρητά η αποστολή, προώθηση και διάθεση παράνομου λογισμικού, ακόμα και η διάθεση υλικού κάθε μορφής με σκοπό την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από το λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails) και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου (όπως spamming).

5.Απαγορεύεται ρητά η αποστολή, δημοσίευση και προώθηση υλικού κάθε μορφής που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχεία ή προγράμματα σχεδιασμένα να παρεμβληθούν, καταστρέψουν ή περιορίσουν τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

6.Απαγορεύεται ρητά η αποστολή, προώθηση και διάθεση υλικού κάθε μορφής από άτομο που δεν έχει δικαίωμα να διαθέσει συγκεκριμένο περιεχόμενο βάσει νόμου ή βάσει άλλης σχέσης.

7.Απαγορεύεται ρητά η παρενόχληση της ιδιωτικότητας και των κοινωνικών δικαιωμάτων των χρηστών του www.tzakiamantas.gr καθώς και η αφαίρεση του δικαιώματός τους να το χρησιμοποιούν με άνεση από άλλους χρήστες

8.Απαγορεύεται ρητά η αποστολή, δημοσίευση, προώθηση ή και διάθεση αυτόκλητου ή μη εξουσιοδοτημένου διαφημιστικού υλικού κάθε μορφής. 

9.Απαγορεύεται ρητά η πρόκληση βλάβης με οποιονδήποτε τρόπο σε ανηλίκους.

10.Απαγορεύεται ρητά η αλλοίωση των αναγνωριστικών στοιχείων των χρηστών/μελών με σκοπό την παραπλάνηση ως προς την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω των υπηρεσιών του www.tzakiamantas.gr. 

11.Δεδομένου ότι το www.tzakiamantas.gr δεν εκπροσωπεί την ορθότητα ή την αξιοπιστία των πληροφοριών, των περιεχομένων και των διαφημίσεων που περιέχονται, έχουν σύνδεσμο και μεταφέρθηκαν τοπικά σε αυτό, ο χρήστης/μέλος αποδέχεται ότι το www.tzakiamantas.gr δεν κάνει προκαταρκτικό έλεγχο του περιεχομένου που αναρτάται, αλλά διατηρεί το δικαίωμα της αποκλειστικής επιλογής άρνησης ανάρτησης - δημοσίευσης - μετακίνησης - διαγραφής οποιουδήποτε περιεχομένου διατίθεται μέσω των υπηρεσιών του. Συνεπώς, ο χρήστης οφείλει να ελέγχει την ορθότητα, την πληρότητα και την χρησιμότητα κάθε περιεχομένου και είναι υπεύθυνος για κάθε κίνδυνο που μπορεί να έχει η χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου και υπηρεσίας και δε μπορεί να βασίζεται στο περιεχόμενο που δημιουργεί με καλή πίστη το συγκεκριμένο site ( αγγελίες, εικόνες, γραφικά κλπ). 

12.Επαναλαμβανόμενοι λογαριασμοί θα μπλοκάρονται χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Το κάθε μέλος οφείλει να διατηρεί μόνο ένα λογαριασμό πρόσβασης στο site και είναι υπεύθυνο αποκλειστικά για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό τον προσωπικό του κωδικό πρόσβασης και γενικότερα το λογαριασμό του. Ομοίως ευθύνεται και για την προσεκτική τυπική έξοδο από το λογαριασμό του (logout) στο τέλος κάθε χρήσης. 

13.Κάθε χρήστης που διαπιστώνει μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού του ή οποιαδήποτε παραβίαση ασφάλειας ακόμα και ότι θίγεται είτε προσωπικά είτε σε γενικότερο επίπεδο μπορεί να επικοινωνεί με τους διαχειριστές του site και να εκφράζει τα παράπονά του, επισυνάπτοντας το περιεχόμενο το οποίο έχει λάβει με το όνομα του αποστολέα καθώς και το χρόνο αποστολής ή οποιοδήποτε άλλο τεκμήριο υπάρχει. Άλλωστε είναι εφικτή η δυνατότητα διαγραφής προσβλητικού ή ανήθικου περιεχομένου και μηνυμάτων από τους διαχειριστές μόλις αυτά γίνονται αντιληπτά. Ομοίως αν διαπιστωθεί συζήτηση τέτοιου περιεχομένου, θα διαγράφεται.

14.Οι χρήστες - μέλη που δεν τηρούν τους παραπάνω κανόνες θα δέχονται σχετικές προειδοποιήσεις από τους δημιουργούς του ιστοχώρου, εφόσον αυτές γίνουν αντιληπτές, μέσω προσωπικού μηνύματος ή e-mail και η συνεχιζόμενη καταπάτησή τους θα αποφέρει τη διαγραφή των χρηστών, δηλαδή τον αυτόματο τερματισμό της άδειας χρήσης της παρούσας τοποθεσίας.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΥΘΥΝΗ SITE

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του Διαδικτύου και παρ' ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι δυνατές προσπάθειες για έγκυρη και πλήρη ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών - χρηστών της ιστοσελίδας, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, οι διαχειριστές του www.tzakiamantas.gr δεν ευθύνονται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο χρήστης των υπηρεσιών και περιεχομένων του site, στα οποία προβαίνει πάντα με δική του πρωτοβουλία και με τη γνώση των όρων του παρόντος. Φροντίδα και επιμέλεια των δημιουργών αυτής της σελίδας είναι να καταστήσουν τον ιστοχώρο τεχνικά και αισθητικά άψογο, καθώς επίσης και να διατηρήσουν αδιάλειπτη τη λειτουργία και παροχή Υπηρεσιών που διατίθενται μέσω αυτού. Επιπρόσθετα, ο χρήστης αποδέχεται με την παρούσα συμφωνία ότι η πρόσβαση στην ιστοσελίδα θα περιορίζεται περιστασιακά για επισκευή, συντήρηση ή εισαγωγή νέων υπηρεσιών και περιεχομένου ακόμα και ότι δύναται να αφαιρεθεί συγκεκριμένη υπηρεσία για αόριστες χρονικές περιόδους χωρίς ειδοποίηση. Η λειτουργία της ιστοσελίδας θα αποκαθίσταται όσο το δυνατό συντομότερα. Το site ουδεμία εγγύηση παρέχει για τα χαρακτηριστικά των προϊόντων ή των πληροφοριών που αποτελούν προσφορά τρίτων που διατίθενται μέσω των Υπηρεσιών, για την επίθεση από ιούς, την παρέμβαση ή άλλη παρείσφρηση ασφάλειας. Ο Χρήστης είναι υπεύθυνος για την προστασία του συστήματός του.

Με την επίσκεψη του site, ο χρήστης αποδέχεται πως σε καμία περίπτωση δε φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη οι διαχειριστές του site έναντι του Χρήστη για τυχόν απαιτήσεις νομικής, αστικής ή και ποινικής φύσεως για τυχόν ζημία του ίδιου ή τρίτου από αιτία που σχετίζεται με τη λειτουργία, τη χρήση των υπηρεσιών ή και από τυχόν παρεμβάσεις ή επιθέσεις τρίτων (πχ. Hackers, χρηματική απώλεια λόγω στήριξης σε οποιεσδήποτε ανακριβείς πληροφορίες ή ζημιά στον υπολογιστή από κάποιον ιό). Τα περιεχόμενα του site παρέχονται «όπως ακριβώς είναι» χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή τεκμαιρόμενη με οποιοδήποτε τρόπο. Υπό τον όρο ότι η ιστοσελίδα αυτή δεν αποτελεί την αφετηρία μετάδοσης πληροφοριών αλλά ότι αναλαμβάνεται η συλλογή, επεξεργασία και διανομή του περιεχομένου της, ακόμα και κατά την πρωτογενή διαδικασία με τη συμμετοχή τρίτων προσώπων και την διακίνηση τεράστιου όγκου πληροφοριών, είναι εξ αντικειμένου αδύνατο να παρακολουθηθεί η επάρκεια, η πληρότητα και γενικά η ποιότητα και καταλληλότητα του περιεχομένου ή ακόμα και η απουσία ενδεχομένων λαθών καθώς και το αν όσα τίθενται σε διάθεση των χρηστών περιέχουν ιούς ή άλλα επιζήμια συστατικά (virus, threads κτλ).

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Δικαίωμα εγγραφής στο site έχουν όλοι οι επισκέπτες του , εφόσον το αντικείμενό του απευθύνεται σε αυτούς, πάντα δε ενεργούντες ατομικά. Κατά τη διαδικασία της εγγραφής τους στις υπηρεσίες του www.tzakiamantas.gr, ζητούνται προσωπικά στοιχεία. Ο χρήστης ορίζει έναν προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και ένα όνομα χρήστη (username), για τα οποία και πρέπει να επιδείξει την ανάλογη επιμέλεια και να λάβει τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για τη διαφύλαξή τους και για να αποφεύγεται η μη εξουσιοδοτημένη χρήση τους από τρίτους. Γι αυτό, για την ασφάλειά τους, οι χρήστες καλό θα είναι: α) να μην χρησιμοποιούν ως στοιχεία λογαριασμού όσα έχουν περιεχόμενο σχετικό με αθλητισμό και ομάδες, υβριστικό ή πολιτικό ή που φέρουν ονόματα δημοσίων προσώπων και β)να απομνημονεύουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τον κωδικό πρόσβασης και να αποφεύγουν την αναγραφή τους σε αντικείμενα ή σημεία που μπορούν να καταστούν προσιτά σε τρίτους. Η ιστοσελίδα έχει στη διάθεση των χρηστών λειτουργία μέσω της οποίας μπορούν να προβαίνουν οποτεδήποτε επιθυμούν και εφόσον συντρέχει λόγος στην αλλαγή του προσωπικού κωδικού πρόσβασης, χωρίς την αδρανοποίηση του λογαριασμού τους.

Ο χρήστης συμφωνεί να παρέχει αληθείς, έγκυρες και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που του ζητούνται καθώς επίσης είναι υποχρεωμένος να διατηρεί και επιμελώς να ενημερώνει τα στοιχεία εγγραφής του ώστε να διατηρούνται αληθή, πλήρη και έγκυρα. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης/χρήστης παρέχει μη έγκυρα προσωπικά στοιχεία, ή που το site έχει υποψίες για ανακριβείς πληροφορίες, θα έχει το δικαίωμα να αναστείλει ή να τερματίσει το λογαριασμό του χρήστη και να μην επιτρέψει καμία τρέχουσα ή μελλοντική χρήση των υπηρεσιών. Κάθε μέλος αναλαμβάνει να κάνει αυστηρά προσωπική χρήση των στοιχείων του λογαριασμού του και να ενημερώνει άμεσα τους διαχειριστές του site για οποιοδήποτε πρόβλημα από τρίτους. Δεν επιτρέπεται η δημιουργία ή η χρήση πολλαπλών accounts μελών από το ίδιο άτομο, ενώ συμφωνείται ότι το www.tzakiamantas.gr διατηρεί το δικαίωμα να απενεργοποιεί λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και υπηρεσιών ή περιεχομένου που παραμένουν ανενεργά από τους χρήστες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

www.tzakiamantas.gr Οι υπηρεσίες και το περιεχόμενο του www.tzkiamantas.gr διατίθενται δωρεάν (πλην πρόσθετων υπηρεσιών). Ο επισκέπτης/χρήστης κατανοεί και αποδέχεται το δικαίωμα που η ιστοσελίδα αυτή διατηρεί, οποιαδήποτε στιγμή και κατά διαστήματα να υιοθετεί νέους όρους χρήσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, να ενημερώνει, να συμπληρώνει, να τροποποιεί τη συμφωνία ή και να επιβάλει πρόσθετες πολιτικές ή διατάξεις, όταν κρίνεται εύλογο, απαραίτητο ή κατάλληλο για να ελεγχθεί η συμμόρφωση με αυτή τη συμφωνία. Εδώ ενδεικτικά περιλαμβάνονται τα χρονικά όρια διατήρησης των υπηρεσιών, τα ηλεκτρονικά μηνύματα και οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που αναρτά και δημοσιεύει ο χρήστης αλλά και ο μέγιστος αριθμός ημερών διατήρησης ενός αρχείου πχ. μίας συνταγής στην αρχή της σελίδας, κοκ.

Συνεπώς τροποποιήσεις, αναπροσαρμογές των όρων που λαμβάνονται ανά πάσα στιγμή από τους διαχειριστές του site, ανεξαρτήτως προειδοποιήσεως των χρηστών ισχύουν αποκλειστικά και μόνο όταν διατυπώνονται εγγράφως και ενσωματώνονται στην παρούσα συμφωνία. Η εξακολούθηση της εκ μέρους του μέλους χρήσης της ιστοσελίδας μετά την τροποποίηση όρων αποτελεί απόδειξη σιωπηλής αποδοχής τους.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

Το www.tzakiamantas δεν συλλέγει με κανένα τρόπο εμπιστευτικά στοιχεία ή προσωπικές πληροφορίες που θεωρούνται προσωπικά δεδομένα, πλην των εξαιρέσεων που κάτωθι αναφέρονται. Η ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα να αποστείλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ειδήσεις που δημοσιεύονται στις σελίδες του εκτός σε περίπτωση (ρητής) αντίρρησης του αποδέκτη. Με την εγγραφή των επισκεπτών ως μέλη του site, αυτά αποδέχονται ότι τα στοιχεία που δίνουν κατά την εγγραφή, παραμένουν αποθηκευμένα στο σύστημα ώστε να διευκολύνεται η επικοινωνία και η πρόσβαση στις υπηρεσίες και τα περιεχόμενα του site. Τα στοιχεία αυτά είναι γενικά και τα μέλη δεν οφείλουν απαραιτήτως να δώσουν το πραγματικό τους όνομα. Παρ' όλα αυτά όμως το e-mail τους θα πρέπει να είναι αληθινό, ώστε να πιστοποιηθεί η εγκυρότητα της εγγραφής τους. 

Παροχή προσωπικών δεδομένων μπορεί να γίνει ενδεικτικά όταν: 1) επιβάλλεται από το νόμο με σκοπό τη συμμόρφωση με τις διατάξεις του, και όταν 2) ανακαλυφθεί ότι η συμπεριφορά του χρήστη δεν συμφωνεί με τους παρόντες «όρους χρήσης» του ή με οποιαδήποτε από τις οδηγίες για συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, λόγοι για τους οποίους μπορεί το site να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά στοιχεία των μελών (πχ e-mail) είναι κυρίως στατιστικοί για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την επισκεψιμότητα και τη χρηστικότητα της σελίδας ή για διαφημιστικούς σκοπούς, καθώς και η ενημερωτική και τεχνική υποστήριξη των χρηστών για τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω αυτού ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις τους, αλλά και για τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους διαχειριστές και τη συμμετοχή τους σε ερωτηματολόγια και διαγωνισμούς. Επιπρόσθετα, λόγοι για τους οποίους μπορεί το site να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά στοιχεία των μελών είναι κυρίως στατιστικοί για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την επισκεψιμότητα και τη χρηστικότητα της σελίδας, καθώς και η ενημερωτική υποστήριξη των χρηστών για τα νέα προϊόντα, η τεχνική υποστήριξη στις διάφορες υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται μέσω αυτού ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις τους, αλλά και για τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους διαχειριστές και τη συμμετοχή τους σε ερωτηματολόγια και διαγωνισμούς. Ειδικότερα, αναφορικά με τις υπηρεσίες συνομιλιών και Forum, το site δύναται να καταγράφει τα μηνύματα που αποστέλλονται από τους χρήστες με σκοπό να εξακριβώσει την ύπαρξη ή όχι παραβάσεων των όρων της παρούσης, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γνωστοποιήσει το περιεχόμενό τους σε τρίτους. Έχει το δικαίωμα, χωρίς ευθύνη του, να αποκαλύψει οποιεσδήποτε πληροφορίες στοιχείων ή και λογαριασμού εγγραφής στις Αρχές, στους κυβερνητικούς ανώτερους υπαλλήλους, αν θεωρεί ότι είναι εύλογα απαραίτητο, ειδικότερα δε όταν πρόκειται υβριστικά και δυσφημιστικά σχόλια.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Το www.tzakiamantas.gr διαθέτει ρητώς το δικαίωμα χρησιμοποίησης της σελίδας για ανάρτηση διαφημίσεων και αγγελιών μέσω του Διαδικτύου σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που αυτό τάσσει, χωρίς ωστόσο να φέρει καμία ευθύνη για την επικοινωνία του επισκέπτη/χρήστη με τους τρίτους παροχείς υπηρεσιών που διαφημίζονται σε αυτό και για την οποιαδήποτε τυχόν εμπορική συναλλαγή που μπορεί να προκύψει από τη μεταξύ τους σχέση. Ομοίως, δεν ευθύνεται για την ποιότητα των αγαθών που αποκτώνται μέσω των υπηρεσιών αυτών από τον χρήστη και η συναλλαγή δεσμεύει αποκλειστικά το χρήστη και τον παροχέα του αγαθού. Η ισχύς της αγγελίας είναι αδύνατο να διαπιστωθεί από το www.tzakiamantas.gr και επομένως, η εξακρίβωση των όσων λέγονται στην αγγελία θα πρέπει να γίνεται από τον επισκέπτη/χρήστη που ενδιαφέρεται για αυτήν. Εάν οι διαχειριστές του site λάβουν ειδοποίηση ότι οποιαδήποτε πληροφορία που αναρτάται - δημοσιεύεται στις σελίδες του παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή θίγει προσωπικά δεδομένα τρίτων προσώπων, ή είναι ακατάλληλη, διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στην άμεση διαγραφή της διαφήμισης καθώς και του μέλους. 

Το μέλος που κάνει χρήση των υπηρεσιών του www.tzakiamantas.gr και αναρτά ή δημοσιεύει κείμενα, φωτογραφίες, δεδομένα παρέχει την άδεια στο site και συναινεί για το χρονικό διάστημα που το περιεχόμενο αυτό αποτελεί μέρος των υπηρεσιών του, να χρησιμοποιεί το χώρο για διαφημιστικούς λόγους.

SPAM

Σχετικά με την προώθηση και ανάρτηση ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από το λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) αλλά και οποιασδήποτε άλλης μορφής περιεχομένου, αυτές ρητά απαγορεύονται στους χρήστες του διαδικτυακού αυτού χώρου και θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση μεθόδων για την εγκατάσταση αυτόκλητων ή μη εξουσιοδοτημένων διαφημίσεων ή ενημερωτικών πληροφοριών με τυχόν παραπλανητικό περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται και οι παρεμβολές από τρίτους στις παρεχόμενες υπηρεσίες και πληροφορίες της ιστοσελίδας χωρίς να δημιουργούνται πιθανότητες σύγχυσης και παρακοής των όρων και διαδικασιών χρήσης της. Σε περίπτωση που κατά την πλοήγηση στο www.tzakiamantas.gr διαπιστωθούν νέες εγγραφές μελών και λογαριασμοί που απλώς και μόνο έχουν ως σκοπό τους ενέργειες έμμεσης διαφήμισης προϊόντων ή και άλλες ιστοσελίδες μέσα από forums, θα διαγράφονται όποτε διαπιστωθούν από τους διαχειριστές του ιστοχώρου καθώς και τα σχετικά μηνύματα χωρίς καμία προειδοποίηση. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους λογαριασμούς των μελών.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ

Το www.tzakiamantas.gr παρέχει στους χρήστες - μέλη του τη δυνατότητα ψηφοφορίας πάνω σε επίκαιρα ζητήματα  τα οποία διατυπώνει με τη μορφή ερωτημάτων και από τα οποία εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν ή να προσανατολίσουν κάθε χρήστη σχετικά με ενδεχόμενες επιλογές του. Σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι οι ανώνυμες απαντήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα που τίθεται για ψηφοφορία καταγράφονται, αναλύονται και σχολιάζονται από όλα τα μέλη.

Καθίσταται σαφές ότι τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύουν τους διαχειριστές του site, ή ότι αντιπροσωπεύουν το σύνολο ή έστω ένα ορισμένο κομμάτι της κοινής γνώμης ή ότι αποτελούν επιστημονικά συμπεράσματα. Η συμμετοχή στις δημοσκοπήσεις είναι προαιρετική και απολύτως ελεύθερη σε κάθε μέλος - χρήστη της ιστοσελίδας αυτής.

Το www.tzakiamantas.gr καθορίζει τα διαδικαστικά σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, όπως ενδεικτικά για τη διάρκεια κάθε ψηφοφορίας, τους ειδικότερους όρους συμμετοχής των μελών ή και το δικαίωμα διακοπής της ψηφοφορίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ - NEWSLETTER

Ο επισκέπτης του www.tzakiamantas.gr μετά την εγγραφή του σε αυτό και την απόκτηση προσωπικού του λογαριασμού, μπορεί να λαμβάνει από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας ενημερωτικά δελτία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), σχετικά με υπηρεσίες, προϊόντα ή άλλες δραστηριότητες που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των διαχειριστών του site και ως εκ τούτου προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων. Ο επισκέπτης/χρήστης αποδέχεται την αποστολή προς αυτόν ενημερωτικών και διαφημιστικών δελτίων αρχικά αυτομάτως με την εγγραφή του ως συνδρομητής και με τον τρόπο αυτό θα του αποστέλλεται περιοδικά το ενημερωτικό μήνυμα εκτός και αν ρητά ζητήσει στους διαχειριστές της ιστοσελίδας να μην του αποστέλλονται τέτοια δελτία. Το site διατηρεί το δικαίωμα αποστολής και άλλων μηνυμάτων ενημερωτικού ή οικονομικού χαρακτήρα πέρα από τα newsletters εκτός αν ο παραλήπτης δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ - FORUM

Το www.tzakiamantas.gr παρέχει στους χρήστες του υπηρεσία συμμετοχής σε ηλεκτρονικές συνομιλίες. Κάθε χρήστης μπορεί να συμμετέχει σε αυτές γράφοντας μηνύματα σε ομάδες συζητήσεων καθώς επίσης δύναται να δημιουργήσει το δικό του θέμα συζήτησης σε forum. Κάθε χρήστης οφείλει να τηρεί αδιαλείπτως τους κανόνες κόσμιας συμπεριφοράς και ευπρέπειας. Οι απόψεις που διατυπώνει κάθε χρήστης εκφράζουν αποκλειστικά τον ίδιο. Για ειδικότερους όρους χρήσης Forums, ο χρήστης μπορεί να διαβάσει https://tzakiamantas.gr/forum/.

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ

Το www.tzakiamantas.gr περιλαμβάνει links προς άλλα web sites, χωρίς να ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών», hyperlinks ή διαφημιστικών banner, ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη/χρήση των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει το site ανάγονται στη σφαίρα αποκλειστικής και ακέραιας ευθύνης αυτών, όπου και οφείλει ο χρήστης να απευθύνεται. Οι επιλεγείσες παραπομπές σε άλλους δικτυακούς τόπους τρίτων γίνεται προς διευκόλυνση των επισκεπτών - χρηστών και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οποιαδήποτε μορφή δέσμευσης για τους διαχειριστές του site και δεν τελούν υπό τον έλεγχό τους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι οι διαχειριστές ενστερνίζονται ή αποδέχονται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των λοιπών ιστοσελίδων στις οποίες παραπέμπει το www.tzakiamantas.gr . Οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να γνωστοποιούν και να μοιράζονται με άλλους διευθύνσεις άλλων ιστοσελίδων που ίσως περιέχουν υλικό που δεν τηρεί την νομοθεσία, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τις ευθύνες. Σε περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει να συνδεθεί με τέτοιου είδους web sites τρίτων, έχει την εξ΄ ολοκλήρου ευθύνη και πρέπει να αναλάβει και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών (ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΔ υπ' αριθμ.131. Προσαρμογή στην Οδηγία 2000/31 του ΕΚ και του Συμβουλίου σχετικά με ορισμένες νομικές πτυχές των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας, ιδίως του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην εσωτερική αγορά).

Όσο αφορά συνδέσεις γι' αυτή τη δικτυακή τοποθεσία, αυτές μπορούν να δημιουργηθούν σύμφωνα με τους όρους που ακολουθούν και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ειδικότερα, μία διαδικτυακή διεύθυνση που παρέχει σύνδεση με το www.tzakiamantas.gr δεν επιτρέπεται να αναπαράγει το περιεχόμενό της ή να δημιουργεί περιβάλλον προβολής του περιεχομένου της. Επιπρόσθετα, δε θα πρέπει να παρουσιάζει εσφαλμένα τη σχέση της με το www.tzakiamantas.gr ή να παρουσιάζει εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του. Απαραιτήτως θα πρέπει να εμφανίζει το λογότυπο της εν λόγω ιστοσελίδας με την άδεια των διαχειριστών της χωρίς να περιλαμβάνει περιεχόμενο ή σχόλια τα οποία μπορεί να θεωρηθούν 

προσβλητικά, υβριστικά ή αμφιλεγόμενα για το www.tzakiamantas.gr . 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το www.tzakiamantas.gr παρέχει στους χρήστες του την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή και τα μέσα για ανάρτηση/δημοσίευση εικόνων και φωτογραφιών, ωστόσο το περιεχόμενο αυτό, είτε αναρτάται δημόσια είτε μεταφέρεται ιδιωτικά, παραμένει στην αποκλειστική ευθύνη του φυσικού ή νομικού προσώπου από το οποίο το περιεχόμενο πηγάζει. Το site δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο το οποίο αναρτούν ή/και δημοσιεύουν οι επισκέπτες/χρήστες. Ο χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλες και οποιεσδήποτε φωτογραφίες και εικόνες αναρτά, δημοσιεύει, αποστέλλει, μεταφέρει ή άλλως καθιστά διαθέσιμες μέσω των υπηρεσιών του. Σε κάθε περίπτωση ο επισκέπτης/χρήστης οφείλει να σέβεται τους δεοντολογικούς κανόνες και του νόμους. Εάν οι διαχειριστές του site λάβουν ειδοποίηση ότι οποιαδήποτε πληροφορία που αναρτάται/δημοσιεύεται στις σελίδες/υπηρεσίες του παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα τρίτων προσώπων, διατηρούν το δικαίωμα να προβούν στην άμεση διαγραφή της και του μέλους. Λαμβανομένου υπόψη του κοινού στο οποίο η σελίδα απευθύνεται, θα ήταν σκόπιμο να αναφερθεί ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες που εγείρουν ρατσισμό, απειλή ή βία, φωτογραφίες που δείχνουν τη χρήση ναρκωτικών, ή εικόνων όπου το αλκοόλ και το τσιγάρο είναι το κύριο αντικείμενο. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Το σύνολο του περιεχομένου του www.tzakiamantas.gr συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας των διαχειριστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Κανένα εξ αυτών δε δύναται να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να "φορτωθεί", να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, όπως και ως άνω αναφέρθηκε. (Ν 2121/1993). Ρητά εξαιρείται οτιδήποτε άλλο που περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική σελίδα του www.tzakiamantas.gr και αποτελεί κατοχυρωμένο σήμα και προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων το οποίο και ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως αφορά το εν λόγω site.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι όροι χρήσης του www.tzakiamantas.gr αποτελούν το σύνολο της συμφωνίας μεταξύ του site και των μελών / επισκεπτών αυτού και δε δεσμεύει παρά μόνο αυτούς. Ο χρήστης μπορεί να υπόκειται σε πρόσθετους όρους και προϋποθέσεις χρήσης όταν χρησιμοποιεί συνδεδεμένες υπηρεσίες ή περιεχόμενο τρίτων. Η συγκεκριμένη σύμβαση χρήσης καθώς και οποιαδήποτε τροποποίησή της διέπεται από τις διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, του νόμου 2121/1993 περί «πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων», όπως ισχύει, καθώς και από τις διεθνείς συνθήκες περί προστασίας των εν λόγω δικαιωμάτων, στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα, τις οδηγίες και τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Δικαίου, εκτός αν ρητά προβλέπεται κάτι διαφορετικό ή ειδικότερο. Ερμηνεύονται δε, με βάση τις προθέσεις και τη βούληση των συμβαλλομένων μερών, τους κανόνες της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών. Αν οποιαδήποτε από τις ως άνω ρυθμίσεις καταστεί αντίθετη προς το Νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν κείμενο ή αντικαθίσταται, χωρίς ωστόσο να θίγεται το κύρος των υπολοίπων όρων. Η ισχύς των τελευταίων διατηρείται ως έχει μεταξύ του site και των χρηστών της διαδικτυακής αυτής σελίδας. Οι τροποποιήσεις των όρων για να ισχύσουν, θα πρέπει να έχουν διατυπωθεί εγγράφως και να έχουν ενσωματωθεί στο παρόν κείμενο.

Οποιαδήποτε αντίρρηση, απαίτηση ή διαφορά που πηγάζει ή σχετίζεται από την παρούσα σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις της νομοθεσίας που προαναφέρθηκε. Αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς προκύψει από τη μη τήρηση των όρων αυτών, ορίζονται τα δικαστήρια της Αθήνας.