Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.

Topic-icon Θερμοπομποί Τεχνικές Πληροφορίες

Περισσότερα
#1007 από Akis
Θερμοπομποί Τεχνικές Πληροφορίες

Πώς υπολογίζω το κατάλληλο σώμα σε ισχύ (W) στο χώρο
Η τοποθέτηση του σωστού σώματος σε ισχύ (W) στο χώρο είναι η προϋπόθεση ώστε τα θερμαντικά σώματα να λειτουργούν αποδοτικά και οικονομικά. Φανταστείτε ένα θερμαντικό σώμα 1500W να προσπαθεί να θερμάνει ένα χώρο 20 τετραγωνικών μέτρων, να προσπαθεί με άλλα λόγια να πιάσει τη θερμοκρασία που εσείς έχετε επιλέξει. Μάταια το σώμα θα εργάζεται αδιαλείπτως, θα καταναλώνει δηλαδή 1500W χωρίς σταματημό, χωρίς να κατορθώνει να σβήνει ποτέ. Το αποτέλεσμα: μη ικανοποιητική θέρμανση του χώρου και κυρίως απροσδόκητα υψηλοί λογαριασμοί της Δ.Ε.Η.

Εμείς στη Sani hellas επιμένουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους πελάτες μελετώντας τις κατόψεις των χώρων και υποδεικνύοντας την ισχύ που αυτοί απαιτούν για μέγιστα αποτελέσματα θερμαντικής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης.

Εν γένει, η αντιστοιχία ισχύος (W) και τετραγωνικών μέτρων (και όταν το ύψος του ταβανιού είναι στα 3 μέτρα) είναι η ακόλουθη: με καλή μόνωση εξωτερικών τοίχων, διπλά τζάμια και κουφώματα αλουμινίου: 100-110W ανά τετραγωνικό μέτρο. Με κακή μόνωση: 130-140W ανά τετραγωνικό μέτρο.
(Σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη θέρμανση του σπιτιού)

Μονώσεις σπιτιού
Είναι αυτονόητο ότι ένα σπίτι καλά μονωμένο (μονώσεις στους τοίχους και την οροφή, κουφώματα αλουμινίου, διπλά τζάμια, κλπ) θα χρειασθεί λιγότερα W ανά τετραγωνικό μέτρο από ένα παλιό σπίτι που δεν έχει τις ίδιες προδιαγραφές.

Κλιματολογικές συνθήκες
Άλλες κλιματολογικές συνθήκες αντιμετωπίζει ένα σπίτι στον Παρνασσό, δηλαδή σε μεγάλο υψόμετρο, συγκριτικά με ένα σπίτι σε πεδινή τοποθεσία.

Διαρρύθμιση και ιδιαιτερότητες χώρων
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ζέστη διαχέεται στο χώρο και ως πιο ελαφριά μάζα αέρα πάει προς την οροφή. Είναι λογικό λοιπόν ότι ένας χώρος με μεγάλο ύψος ταβανιού ή με εσωτερική σκάλα θα πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο από άλλους χώρους του σπιτιού. Το ίδιο ισχύει για χώρους όπου υπάρχουν πολλά ανοίγματα (τζαμαρίες, παράθυρα) και τα δωμάτια που βλέπουν προς τον Βορρά.
Stacks Image 189
Τα θερμαντικά σώματα τοποθετούνται στο μπάνιο
οι θερμοπομποι τοποθετουνται στο μπανιο
Όλα τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα (θερμοπομποί, θερμαντικά ακτινοβολίας και πετσετοκρεμάστρες) NOBØ & ATLANTIC είναι μονοφασικά, 230V.

Είναι διπλής μονώσεως (Classe II), βαθμού προστασίας IP24 και τοποθετούνται άφοβα στο μπάνιο.
Stacks Image 200
Ασφάλεια, ασφάλεια, ασφάλεια
Διπλής μονώσεως (Classe II).



Τα θερμαντικά σώματα δεν αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια.

Ακόμα και στην περίπτωση που το θερμαντικό σώμα σκεπαστεί πχ. με ρούχα (απαγορεύεται να σκεπάζουμε το σώμα ή να στεγνώνουμε ρούχα πάνω σ'αυτό), τότε η θερμική ασφάλεια του σώματος διακόπτει αμέσως τη λειτουργία του.

Η αντίσταση των θερμαντικών σωμάτων είναι θωρακισμένη σε αλουμίνιο. Δεν πυρακτώνεται και κατ' επέκταση δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.
Stacks Image 208
Ηλεκτρολογικές παρατηρήσεις
Οι θερμοπομποί, τα σώματα ακτινοβολίας και οι πετσετοκρεμάτρες είναι μονοφασικά ηλεκτρικά σώματα, 220V.
Τοποθετούνται με φις στην πρίζα ή με κουτί διακλάδωσης.
Κάθε θερμαντικό σώμα χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή (ασφάλεια 10Α) από τον πίνακα, εκτός των 750W & 1000W που είναι χαμηλής ισχύος.

Επιτοίχια θερμανση
τοποθέτηση θερμοπομπών
Η τοποθέτηση των ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων είναι επιτοίχια. Οι θερμοπομποί, όπως και τα σώματα ακτινοβολίας τοποθετούνται στον τοίχο χαμηλά, 10-12 εκατοστά από το δάπεδο, καθώς τα θερμά στρώματα αέρα είναι ελαφρύτερα των ψυχρών, άρα πηγαίνουν προς την οροφή. Οι θερμοπομποί NOBØ και ATLANTIC F117 & F18 Multiform διαθέτουν εναλλακτικά ποδαρικά στήριξης για την επιδαπέδια τοποθέτησή τους, σε περίπτωση που δεν έχετε αρκετό χώρο στον τοίχο.

Τα θερμαντικά σώματα τοποθετούνται ιδανικά στα σημεία που υπάρχουν απώλειες θερμότητος, όπως κάτω από παράθυρα, δίπλα από μπακλονόπορτες, βορινοί τοίχοι, κπλ. Σε περίπτωση που ένας χώρος (π.χ. σαλόνι, καθιστικό) απαιτεί περισσότερα από ένα θερμαντικά σώματα, τότε αυτά θα πρέπει να τοποθετούνται αντικριστά και περιμετρικά του χώρου! Τα θερμαντικά σώματα θα πρέπει να "αγκαλιάζουν" το χώρο.

Εύκολη τοποθέτηση
επιτοίχια στήριξη θερμοπομπών
Οι θερμοπομποί, καθώς και τα σώματα που λειτουργούν δια ακτινοβολίας διαθέτουν σχάρα ανάρτησης τοίχου με διαβάθμιση σε εκατοστά για τον εύκολο προσδιορισμό του σωστού ύψους τοποθέτησης από το πάτωμα.
Για την τοποθέτηση των θερμαντικών σωμάτων χρησιμοποιήστε 6άρες βίδες και ούπατ (δεν περιέχονται στη συσκευασία).
τοποθέτηση ηλεκτρικής πετσετοκρεμάστρας
Αντιστοίχως, οι πετσετοκρεμάστρες διαθέτουν στη
συσκευασία τους λεπτομερείς πληροφορίες και υποδείξεις για την εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση. Διαθέτουν επίσης όλα τα απαραίτητα για τη στήριξη παρελκόμενα (βίδες και ούπατ περιέχονται στη συσκευασία).

Δυνατότητα τηλεχειρισμού
Φυσικά και είναι εφικτό να θέσουμε σε λειτουργία τα θερμαντικά σώματα σε λειτουργία μέσω τηλεφώνου. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα modem το οποίο θα ελέγχει τα θερμαντικά σώματα ή οποιεσδήποτε άλλες ηλεκτρικές συσκευές επιθυμείτε.

Δυνατότητα τοποθέτησης εβδομαδιαίου προγραμματιστή στον πίνακα
Προκειμένου να ελένξουμε την ώρα έναρξης λειτουργίας και παύσης των ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων, να ορίσουμε δηλαδή τις περιόδους λειτουργίας αυτών κατά τη διάρκεια της ημέρας και για κάθε ημέρα ξεχωριστά (Δευτέρα, Τρίτη, κλπ) μπορούμε να κάνουμε το εξής.

1. Συγκεντρώνουμε όλες τις ασφάλειες των ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων (κάθε σώμα χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα) σε ένα ρελέ.

2. Τοποθετούμε έναν εβδομαδιαίο προγραμματιστή, καλής ποιότητας και με αυτονομία χρήσης σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού, ο οποίος θα ελέγχει , θα δίνει εντολές στο ρελέ που προαναφέραμε. Προχωράμε στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό.

www.tzakiamantas.gr

Τζάκια - Ψησταριές Μαντάς Ι.Νικόλαος
Τζάκια - Ενεργειακά τζάκια -Μαντεμένια Τζάκια - Ψησταριές - Φούρνοι - Πυρόχωμα - Πυρότουβλα - Σαμότ - κεραμίδια

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.285 δευτερόλεπτα