Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.

Topic-icon Προδιαγραφές Εγκατάστασης μιας σόμπας pellet

Περισσότερα
#1020 από Akis
Προδιαγραφές Εγκατάστασης μιας σόμπας pellet


Η εγκατάσταση για τα τζάκια και τις σόμπες pellet γίνεται μόνο από τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας. Το σημείο τοποθέτησης θα πρέπει να είναι κοντά σε πρίζα καθώς να έχει και πρόσβαση σε καμινάδα ή σε εξωτερικό τοίχο για τη μηχανική εξαγωγή του καπνού.

Πως γίνεται η συντήρηση

Το πόσο συχνά θα χρειάζεται να ασχολούμαστε με τη σόμπα pellet μας εξαρτάται από το πόσο συχνά την ανάβουμε, την ποιότητα του pellet που χρησιμοποιούμε καθώς και από την κατασκευή της ίδιας της σόμπας. Η συντήρηση που ισχύει για όλες τις περιπτώσεις είναι ο καθαρισμός του δοχείου καύσης ενώ η σόμπα είναι κρύα καθώς και ο καθαρισμός της στάχτης από το δοχείο συνήθως μια φορά την εβδομάδα. Επίσης συνιστάται και η συντήρηση της σόμπας μια φορά το χρόνο από εξειδικευμένο τεχνικό.

Εγγύηση και Service

Η εγγύηση των συστημάτων θέρμανσης με pellet είναι 2 χρόνια είτε πρόκειται για λέβητες είτε για σόμπες και τζάκια. Επίσης υπάρχει από την εταιρία μας η δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης για άλλα 3 χρόνια.

Το service των συσκευών που αγοράζετε από την εταιρία μας γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας.

Τροποποίηση ήδη εγκατεστημένου λέβητα

Η μετατροπή ενός λέβητα πετρελαίου σε λέβητα pellet είναι μια διαδικασία η οποία δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση. Οι προδιαγραφές ενός λέβητα στερεών καυσίμων διαφέρουν από αυτές ενός λέβητα υγρών καυσίμων. Ακόμη και σε περίπτωση που γίνει μια τέτοια προσαρμογή όμως τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση ενός λέβητα pellet είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν. Επηρεάζονται άμεσα η ποιότητα, η ασφάλεια, η οικονομία και η αποτελεσματικότητα του συστήματος. Γι’ αυτό το λόγο η εταιρίας μας προτείνει ολοκληρωμένα συστήματα λέβητα-καυστήρα pellet για τη μέγιστη απόδοση και οικονομία.

Προμήθεια υλικού

Οφέλη από το pellet
Υπάρχουν πολυάριθμα οφέλη που επιτυγχάνονται μέσα από την αξιοποίηση του pellet με κυριότερα τα οικονομικά και τα περιβαλλοντολογικά.

Σημαντικά χαμηλότερο κόστος σε σχέση με το πετρέλαιο (συμβουλευτείτε τον υπολογιστή κέρδους για να βρείτε το ποσό που εξοικονομείτε).
1 λίτρο πετρελαίου αντιστοιχεί σε 2 κιλά pellet για την παραγωγή ίδιας θερμογόνου δύναμης.
Η άμεση θερμική μετατροπή 3 τόνων pellet αντικαθιστά περίπου 8.5 βαρέλια πετρελαίου.
Η άμεση θερμική μετατροπή του pellet έχει απόδοση περίπου 90%.
Οι σόμπες pellet έχουν ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές σωματιδίων εξαιτίας της υψηλής απόδοσης στην καύση και της πυκνότητας του υλικού.
Κάθε τόνος pellet που χρησιμοποιείται έναντι του πετρελαίου μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 1,5 τόνο περίπου.
Το wood pellet έχει αναλογία ενέργειας που παράγει ως προς την ύλη που χρησιμοποιείται 12:1.

www.tzakiamantas.gr

Τζάκια - Ψησταριές Μαντάς Ι.Νικόλαος
Τζάκια - Ενεργειακά τζάκια -Μαντεμένια Τζάκια - Ψησταριές - Φούρνοι - Πυρόχωμα - Πυρότουβλα - Σαμότ - κεραμίδια

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.268 δευτερόλεπτα