Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.

Topic-icon Η εγκατάσταση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων

Περισσότερα
#1013 από Akis
Η εγκατάσταση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων προϋποθέτει τριφασική παροχή ;

Εξαρτάται από το πόσο μεγάλο (εμβαδόν) είναι το σπίτι που θέλουμε να θερμάνουμε. Εξαρτάται με άλλα λόγια από τον αριθμό των θερμαντικών σωμάτων που θα λειτουργούν ταυτόχρονα. Εάν το σπίτι είναι μικρό τότε το μονοφασικό (1Φ) ρεύμα αρκεί. Για ένα μεγαλύτερο σπίτι όπου το μονοφασικό ρολόι της ΔΕΗ με 35Α (μέγιστη ισχύς 7.700W) δεν επαρκεί τότε υπάρχουν οι ακόλουθες λύσεις:

1 Επαύξηση ισχύος υφιστάμενης ηλεκτροδότησης (της ασφάλειας Αmper (Α) του μονοφασικού ρολογιού της ΔΕΗ).
2 Μετατροπή σε τριφασική παροχή.
3 Εάν καμία από τις άνωθι λύσεις δεν είναι δυνατές, τότε προτείνεται η εκ περιτροπή χρήση των θερμαντικών σωμάτων, δεδομένης της άμεσης απόδοσης των σωμάτων. Π.χ. την ημέρα λειτουργούμε τα σώματα στο καθιστικό και κουζίνα, ενώ το βράδυ τα σβήνουμε και ανάβουμε αυτά των υπνοδωματίων.

Στην περίπτωση που το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο, η τριφασική παροχή είναι υποχρεωτική. Επίσης θα πρέπει να υπολογισθεί το άθροισμα της ισχύος των σωμάτων προκειμένου να διαπιστωθεί τί ασφάλειες (Α) θα πρέπει να έχει το τριφασικό (3Φ).

Η μελέτη της κάτοψης της οικίας σας που αναλαμβάνει η εταιρεία μας θα σας κατατοπίσει πλήρως σχετικά με τις ηλεκτρολογικές ανάγκες που απαιτούνται.

www.tzakiamantas.gr

Τζάκια - Ψησταριές Μαντάς Ι.Νικόλαος
Τζάκια - Ενεργειακά τζάκια -Μαντεμένια Τζάκια - Ψησταριές - Φούρνοι - Πυρόχωμα - Πυρότουβλα - Σαμότ - κεραμίδια

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.122 δευτερόλεπτα