Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.

Topic-icon Γιατί όταν ανοίγω την πόρτα της να προσθέσω ξύλα η

Περισσότερα
#1027 από Akis
Γιατί όταν ανοίγω την πόρτα της να προσθέσω ξύλα η ξυλοσομπά μου καπνίζει;

Ο κακός ελκυσμός και οι κάπνες οφείλονται σε κακή κατασκευή της καμινάδας. Συγκεκριμένα αυτό που συμβαίνει είναι να παραμένουν μέσα στις σωληνώσεις για πολύ ώρα τα καπναέρια με αποτέλεσμα να πέφτει η θερμοκρασία τους και να υγροποιούνται φράζοντας τις εξόδους της καμινάδας.
Πολλά οριζόντια μπουριά προκαλούν τον κακό ελκυσμό των καυσαερίων, γιαυτό θα πρέπει να τηρούμε τους εξής κανόνες κατά την τοποθέτηση της καμινάδας μας:
1. Τα μέτρα σωληνώσεως οριζοντίως = 1,5 x τα μέτρα σωληνώσεως καθέτως.
2. Οι συνολικές κάθετες γωνίες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις τρεις συνολικά (συμπεριλαμβανομένου του ΤΑΦ αποστράγγισης).
3. Επιλογή σωστού καπέλου καμινάδας (περιστροφικό ή σταθερό ΗΤΑ). Πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες και οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να επηρεάσουν παροδικά τον ελκυσμό.
Σε ιδανικές συνθήκες πίεσης του συστήματος απαγωγής των καυσαερίων η σόμπα μας λειτουργεί και με ορθάνοιχτη την πόρτα της.
Μια απλή λύση για την συντήρηση της πόρτας της σόμπας είναι η εγκατάσταση υαλοκόρδονου σε συνδυασμό με φλαντζόκολλα (κόκκινη σιλικόνη φωτιάς).

www.tzakiamantas.gr

Τζάκια - Ψησταριές Μαντάς Ι.Νικόλαος
Τζάκια - Ενεργειακά τζάκια -Μαντεμένια Τζάκια - Ψησταριές - Φούρνοι - Πυρόχωμα - Πυρότουβλα - Σαμότ - κεραμίδια

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • despacito
  • Το Άβαταρ του/της despacito
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
#1054 από despacito

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.275 δευτερόλεπτα