Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Πατώντας «OK» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.

Topic-icon Καμινάδα

Περισσότερα
#991 από Akis
Καμινάδα δημιουργήθηκε από Akis
Καμινάδα

Η συχνότητα καθαρισμού της καμινάδας σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες!Προτείνεται, η καμινάδα να καθαρίζεται μετά από το κάψιμο ενός τόνου ξύλων. Οι συνθήκες όμως που επηρεάζουν την λειτουργικότητα της καμινάδας και οδηγούν στον πιο συχνό καθαρισμό της είναι οι εξεις:
Αρχικά, η καμινάδα επιβαρύνεται από το συχνό ψήσιμο. Εξαιτίας των λιπαρών υπολειμμάτων που στάζουν στα κάρβουνα της εστίας, δημιουργούνται στα τοιχώματα της καμινάδας λιπαρά τμήματα στα οποία ο καπνός παραμένει πιο εύκολα.

Στη συνέχεια, η καύση τύπων ξύλων ακατάλληλων για εστία (π.χ. βερνικωμένα,χλωρά ή παλέτες) όπως και η ρίψη σκουπιδιών στην εστία δημιουργούν αρκετά μεγάλες ποσότητες καπνού.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός της καμινάδας του τζακιού,έχει σημασία αφού η ύπαρξη γωνιών σε αυτήν, κάνουν δυσμενέστερη τη ροή των αερίων.
Τέλος, κατά τη διάρκεια του χρόνου η καμινάδα σας είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί από πουλιά για τη δημιουργία των φωλιών τους ή ακόμα και από μέλισσες για τη δημιουργία κυψελών. Αυτά μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην καμινάδα αφού μπορεί να γίνει ανάφλεξη.

Για τον καλύτερο καθαρισμό της καμινάδας σας, συνίσταται η χρήση ειδικής βούρτσας ή ειδικών εργαλείων και όχι χημικών, καθώς η αποτελεσματικότητά τους είναι πολύ μικρή!

www.tzakiamantas.gr

Τζάκια - Ψησταριές Μαντάς Ι.Νικόλαος
Τζάκια - Ενεργειακά τζάκια -Μαντεμένια Τζάκια - Ψησταριές - Φούρνοι - Πυρόχωμα - Πυρότουβλα - Σαμότ - κεραμίδια

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.176 δευτερόλεπτα